Sådan undgår du ensomhed i en digital hverdag

Gratis lagerfoto af arm, armbånd, armbåndsur

Vi befinder os i en digitaliseret verden, hvor vi efterhånden kan klare alt gennem computeren og andre gadgets. Gennem disse digitale enheder kan der afholdes møder, handles ind og kommunikeres med venner og familie. 

Det er efterhånden blevet muligt at klare dage, uger eller for nogen måske måneder, uden at have fysisk kontakt til andre mennesker, netop fordi alt kan klares digitalt. Der er virkelig mange fordele ved denne udvikling, men en så digital hverdag kan have en kedelig konsekvens; ensomhed. Undgå dette ved at anskaffe dig firbenet trofast selskab. 

Gratis lagerfoto af græs, hund, husdyr

Hvorfor en hund er god for dit mentale helbred

I en digital hverdag kan en hund bidrage med mange positive egenskaber, både for dit fysiske, men også psykiske, helbred. For det første så er en hunds tilstedeværelse påvist at skabe øget koncentration, øget lykkefølelse og at mindske stress. I en hverdag med minimal kontakt med andre mennesker, så kan en hunds tilstedeværelse give dig den nødvendige opmærksomhed, fysiske kontakt samt glæde. 

For det andet så kan en hverdag i en kontorstol foran computeren hurtigt blive en glidebane for en usund inaktiv livsstil. Her kommer hunden igen ind i billedet, som din anledning til flere gange om dagen at rejse dig og gå en tur. Så får du frisk luft, motion og en pause fra skærmen, hvilket er sundt både for din krop og dit mentale helbred.

Gratis lagerfoto af bord, børs, design

Pas på dit mentale helbred og din hund 

Hunden er på mange måder god for mennesker og vores helbred. Men det er mindst lige så vigtigt, er du er god ved din hund. Du skaber de bedste forudsætninger for en velfungerende og glad hund ved at være opmærksom på dens behov. Både hundens fysiske og mentale behov. Du sikrer dig, at du opfylder dens fysiske behov ved at sørge for korrekt kost, rigeligt motion samt gode betingelser for at kunne slappe af og sove. Men mental aktivering er lige så vigtigt, her er det essentielt med træning og stimulerende hundelegetøj. Med hundelegetøj, der udfordrer og stimulerer hundes sanser, sikrer du dig, en hund i balance. Så kan du og din hund skabe de bedste betingelser for hinandens helbred.